Frivillige

Billetsælger

Har du lyst til at hjælpe os med at drive vores biograf?

Det ville være rigtig dejligt hvis vi kunne blive bare lidt flere billetsælgere i Byens Bio end vi er i dag.

Opgaven, som er både overkommelig og hyggelig, består i at sælge billetter sammen med en af de andre frivillige billetsælgere en gang hver 3. uge.
En vagt tager alt i alt halvanden time.

Hvis du har lyst til at hjælpe os, så send os allerede i dag en mail til biograf@byensbio.dk

Operatør

Operatøren viser dagens film. Operatøren møder en halv til en hel time før filmstart og går hjem ca. et kvarter efter afslutning.

Operatørerne er på job ca. én gang pr. 14 dag.

Alle operatører får en grundig oplæring. Derefter er man i en periode ”føl” hos de erfarne operatører. Når man er klar viser man filmene selv.

Har du lyst til at blive operatør, skal du skrive til
biograf@byensbio.dk

 

 

Filmvalg

Byens Bio arbejder ud fra en ide om at de brede film skal betale for de smalle film.

Vi viser derfor et bredt udvalg af både danske og udenlandske film. 

Udover de daglige forestillinger har vi også det vi kalder Særlige filmarrangementer. Her vises filmene ofte kun én dag. Se menuen for yderligere information. 

Det daglige program i Byens Bio bestemmes af Bookeren. Programmet tilrettelægges i samarbejde med Repertoireudvalget. 

Bookeren har fra biografens start været Ole Thøgersen.

Historie

Allerede i 2003 rumlede det med tanker om, at Jelling skulle have en biograf. Initiativet kom fra ”Gang i Midtbyen”, som stod bag projekt Byens Hus.

I 2004 gik man i gang med at arbejde mere konkret med ideerne og arrangerede møder med folk, der havde forstand på at lave foreningsdrevne biografer. Man besøgte også utallige biografer for at få inspiration til arbejdet.

Den 8. september 2005 blev der afholdt en stiftende generalforsamling i ”Jelling Biograf”, som biografen hed fra starten.

Det var oprindeligt planen, at byggeriet af Byens Hus – og dermed biografen – skulle gå i gang i løbet af 2006, men af mange årsager blev processen udskudt og først d. 11. oktober 2010 kunne en splinterny biografsal tages i brug.

Ventetiden var ret ulidelig, men blev brugt til at lave forskellige biograf-arrangementer. Bl.a. havde biografen stor succes med at vise ”Slumdog millionaire” som friluftsbiograf ved trappen på Gorms Torv en varm sommeraften i august 2009.Biografens navn ”Byens Bio” blev først fastlagt i foråret 2010. I en navnekonkurrence kom byens borgere med ca. 50 navneforslag, nogle af dem meget originale, men valget faldt meget naturligt på Byens Bio.