Byens Bio Special 2023-24

Med Byens Bio Special ønsker vi at vise de film, som måske ikke er de store blockbustere, men fortjener at blive vist i biografen, og som vi kan få en god fælles filmoplevelse af.  Filmene er valgt ud fra det ønske, at de skal fascinere og udfordre!  De repræsenterer en variation inden for tematik, geografi, genre og stil, og tilskueren vil dermed få en lille bid af de mange fantastiske og forskellige udtryk, filmlærredet byder på. Sæsonen 23-24 byder på filmperler fra Danmark, USA, Finland, Australien og UK/Polen.

 

Priser og bestilling

Hver forevisning er et selvstændigt arrangement. Byens Bio Special  er ikke en klub, og man køber billet fra gang til gang. Alle forestillinger ligger på onsdage med spilletid kl. 19:15.

Billetpris normal: 90 kr. (studerende med studiekort: 50 kr.).

Billetter købes som ved køb af billetter til biografens øvrige forestillinger og kan naturligvis reserveres/købes på forhånd via www.byensbio.dk.

 

 

Music for Black Pigeons, 11. oktober, kl. 19:15

Instruktører: Jørgen Leth og Andreas Kofoed, Danmark, 2022

Spilletid: 1 time og 32 minutter

 

Første film i denne sæsons BBS film er Music for Black Pigeons.

Jørgen Leth er lige så passioneret med jazz som med cykelsport, og sammen med den 42 år yngre Andreas Koefod har han lavet en meget anmelderrost film, som er en hyldest til jazzmusik og venskaber. Jørgen Leth og Andreas Koefod søger ind til musikkens væsen og de kreative processer omkring skabelse af musik sammen med den den danske jazzmusiker og komponist Jakob Bro som omdrejningspunkt. Derudover medvirker nogle af vor tids mest indflydelserige jazzmusikerer; blandt andre Bill Frisell, Lee Konitz og Midori Takada. Music for Black Pigeons handler om være til stede i nuet, om at spille og improvisere og om at videreføre arven fra generationer af jazzpionerer. Filmholdet har fulgt Jacob Bro gennem 14 år og overværet hans musikalske møder med musikere på tværs af generationer og landegrænser. Music for Black  Pigeons har en lyrisk naturlighed og en glæde ved det fejlbarlige, der er helt i tråd med Jørgen Leths kunst. Det er en hyldest til øjeblikkets frisatte kreativitet. Jazzmusikerne giver sig hen til musikken, og det samme gør man som publikum. Kom og nyd denne fine film med flot ATMOS lyd i Byens Bio.

 

 

13. december kl. 19:15

Der vises film kl. 19:15. Forhør dig hos biografen om forestillingen.

 

 

 

Love Life, 17. januar kl. 19:15

Instruktør:  Koji Fukada, Japan, 2023

Spilletid: 2 timer og 3 minutter

 

Filmen 'Love Life' er et japansk drama, der handler sorg og skyld. Dramaet, der var nomineret til Guldløven i Venedig, følger Taeko, der bor sammen med Jiro og sin seksårige søn, Keita, fra et tidligere forhold. Da en ulykke tager drengen fra hende, bringes spøgelser fra fortiden frem i lyset. Efter tragedien dukker hendes forhenværende mand og Keitas far, koreaneren Park, nemlig op. Taeko kæmper i sorg og fortvivlelse mod fordommene, bebrejdelserne og tabet af sin søn, imens hun klynger sig til en flig af håb for fremtiden, da hun i det stille påtager sig at hjælpe den døve og hjemløse Park med at komme på ret køl. Filmen er instrueret af Koji Fukada, der tidligere blev belønnet med Juryprisen, Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes med filmen Harmonium i 2016. (Kilde: Kino.dk).

 

 

Asteroid City, 7. februar kl. 19:15

Instruktør: Wes Anderson, USA, 2023

Spilletid: 1 time og 45 minutter

 

”Det er Wes Anderson når han er bedst” (Politiken). Filmen Asteroid City er den nyeste film fra stjerneinstruktøren, der er manden bag film som The Grand Budapest Hotel og The Royal Tenenbaums. Wes Anderson er kendt for sin helt særegne stil, hvor han med sin store kærlighed til kunsten og filmmediet giver seeren en filmoplevelse, hvor næsten hver frame udgør et lille kunstværk i sig selv. Samtidig er Anderson kendt for sine snørklede og skæve fortællinger, og denne film er ingen undtagelse. Historien starter ved, at vi får at vide, at vi er i gang med at se et tv-program, som er baseret på et teaterstykke, der foregår i 1955. På den måde tages vi med i to historier: Indspilningen af en tidssvarende, sort-hvid programserie og den fiktive historie, som foregår i den lille ørkenflække Asteroid City.  Wes Anderson har som sædvanligt samlet et stjernespækket cast bestående af nogle af tidens største skuespillere; heriblandt navne som Tom Hanks, Margot Robbie, Scarlett Johansson, Willem Dafoe, Edward Norton og Steve Carrel.

 

 

Fallen Leaves, 6. marts, kl. 19:15

Instruktør: Aki Kaurismäki, Finland/Tyskland, 2023

Spilletid: 1 time og 21 minutter

 

Hvis man én gang er faldet for den finske filminstruktør Aki Kaurismäkis film, vil man bare ha’ mere. Kaurismäki er kort sagt kult. Og der er mange mesterværker at falde for. Fra hans vilde, gakkede 80er-hits om rockbandet Leningrad Cowboys (1987-89) fra før murens fald over stilfærdigt poetiske film som Drifting Clouds (1996) og Le Havre (2011) til nu Fallen Leaves. Titlen antyder en tyk melankoli, som er umiskendelig finsk og kaurismäkisk. Hans film handler typisk om parhold og andre relationer mellem mennesker, hvor der ikke bliver talt særlig meget, men drukket en del, særligt af manden. Kommunikation er en by i Rusland, og tingene går typisk ad hekkenfeldt til. Og så alligevel sker der små stilfærdige gennembrud mellem mennesker. Således også i Fallen leaves, der handler om to ensomme mennesker, en kvinde og en mand, der tilfældigt møder hinanden i Helsinki og forsøger at finde ud af, om de er hinandens første kærlighed. Fallen leaves er tredje og sidste film i Kaurismäkis Proletariat-trilogi. Hans samfundskritik ligger lige under overfladen. Kaurismäki er en stilistisk mester og en diskret humanist på film, anerkendt i hele verden.

 

 

The Zone of Interest, 10. april, kl. 19:15

Instruktør: Jonathan Glazer, USA/UK/Polen, 2023

Spilletid: 1 time og 45 minutter

 

”Man tænker først: Ikke endnu en film om holocaust. Men der er ikke gået mange minutter, før man indser, at man er vidne til et historisk mesterværk ”. Citatet er fra filmmagasinet Ekkofilms chefredaktør, Claus Christensen. Man troede, at man havde set det meste, når det kommer til skildringer af den forfærdelige jødeudryddelse under 2.Verdenskrig, men alligevel dukker der af og til film op, der bringer nye elementer på banen. Sådan en film er The Zone of Interest, et holocaust-drama baseret på den britiske forfatter Martin Amis bog af samme navn fra 2014. Hovedpersonen er kommandanten Rudolf Höss og hans hustru Hedwig, der lever et drømmeliv med deres børn, jødiske tjenere og umiddelbart ingen bekymringer over de frygtelige masseudryddelser, der sker lige på den anden side af muren. Det hele er filmet utroligt smukt med frodigt græs, blomster, bier og buske, hvilket kun gør kontrasten til Auschwitz endnu større. Her er ingen nærbilleder, men pletfrit komponerede, distancerede tableauer, der får én til at tænke på Michael Haneke og Stanley Kubrick. “Ekstraordinære præstationer” (Screen Daily) ses af Babylon Berlin-stjernen Christian Friedels og Sandra Hüller, der er kendt fra filmen Min far Toni Erdmann.