Onsdag d. 6. oktober:
Foredrag - bobler - 007

Program for aftenen
19:00-20:30 James Bond foredrag
20:30-20:45 Pause. Byens Bio byder på et glas Bobler.
20:45 Filmvisning: No time to die
Pris 95kr., køb billet til filmen 6/10 - så er du med.

Om foredraget

Verden ser meget anderledes ud i dag, end da James Bond filmdebuterede i 1962. Skiftende kulturelle og politiske vinde har truet Agent 007, som igen og igen er blevet erklæret død som fænomen.

Alligevel er Bond-franchisen efter 53 år så stærk som nogensinde. Englands mest berømte hemmelige agent har overlevet seks skuespillere i rollen, ti premierministre, den kolde krig, aids-epidemien, rødstrømpebevægelsen og moderne actionhelte som Jason Bourne. For ikke at nævne Blofeld og en snes andre, gale superskurke!

Filmseriens faste bagmænd har løbende formået at ajourføre James Bond, så figuren har holdt sig relevant og på omdrejningshøjde med samtiden – nogle gange endda lidt foran.

Det illustrerede foredrag ”Agent 007 til tiden” udforsker, hvordan Bond-franchisen trods mange udfordringer har bevaret sin succes fra 1962 og op til nu. Filmklip, fotos m.m. følger seriens udvikling i detaljer og viser, hvordan påvirkningen mellem 007-filmene og det omgivende samfund har bølget frem og tilbage.

Foredragsholder er journalist, forfatter og Bond-kender Brian Iskov, der har fulgt James Bond og hans univers indgående, siden han som (00)7-årig så sin første Bond-film.

Brian Iskov bestyrer bloggen James Bond-O-Rama.dk og har siden 1995 skrevet en række artikler om Agent 007 til diverse medier. Han er desuden forfatter til bogen ”Jakob Stegelmanns Troldspejlet – den store troldspejlsbog” (2010) og holder foredrag om DR's tv-julekalendere fra 1962 til nu.

Formanden for
Danske Biografer,
Lars Werge var en smut forbi Byens Bio.

Se hans indlæg her:
Danske Biografer.