Byens Bio's Facebook
Den Jyske Sparekasse

Søndagsklassikeren 2017 - 18. 

Søndagsklassikeren er et favorabelt tilbud om en filmpakke på fire film.
Filmene vises altid søndag kl.15

Programmet for sæsonen 2017-18 er som følger:
29/10: Casablanca,
26/11: Breakfast at Tiffany`s,
28/01: Ran
25/02: De nøgne træer

Tilmelding til søndagsklassikeren kan ske på forhånd på tlf. 20944948
eller på mail Herdis.ulriksen@gmail.com. 

Medlemskort til Søndagsklassikeren fås ved 1. filmforevisning
og gælder som billet til alle fire film.
Medlemskortet koster 200 kr. og er ikke personafhængigt.

29.10.2017: Casablanca 

Michael Curtiz, amerikansk spillefilm 1942. Sort-hvid 

Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig i Marokko. Den amerikanske eventyrer Rick Blaine (Humphrey Bogart) driver en natklub i Casablanca, som er tilholdssted for mennesker, som håber at få udrejsetilladelse til Lissabon og herfra komme videre til USA. Ind af døren træder modstandsmanden Victor Laszlo sammen med sin kone Ilsa Lund (Ingrid Bergman), som Rick har haft et kærlighedsforhold til i Paris, inden tyskerne invaderede byen. Ilsa og Rick genfinder deres kærlighed, men skæbnen modarbejder dem. 

Casablanca er en af verdens mest populære film, men det var den næppe blevet på grund af manuskriptet alene. Filmens helt store styrke er at vi oplever Humphrey Bogart og en gudindesmuk, 27-årig Ingrid Bergman i hovedrollerne. Med til filmens kultstatus hører også den ikoniske sang As time goes by, og en række klassiske replikker: Play it Sam! 

Varighed: 102 min.
casablanca600x450.jpg

 

26.11.2017: Breakfast at Tiffany’s (Pigen Holly)

Blake Edwards, amerikansk komedie 1961. Farve.

Filmen er kendt for Audrey Hepburns fremragende præstation (nomineret til en Oscar) og den Oscarbelønnede sang Moon River.

Filmen handler om Holly, en excentrisk New York playgirl konstant på jagt efter en passende millionær at gifte sig med.

Holly møder den unge forfatter Poul Varjak, der straks fascineres og forvirres af Holly, der er sexet og sofistikeret samtidig med, at hun besidder en meget sårbar og følsom side.

At gætte hvilken mand, der er den helt rigtige for Holly, er nemt, men at se hvordan romancen udfolder sig i praksis, er en af glæderne i denne film, der bygger på Truman Capotes bestseller af samme navn. 

Varighed 115 min.
BreakfastAtTiffanys600x382.jpg

 

28.01.2018: RAN (1985)

Akira Kurosawa, fransk-japansk drama, krigsfilm 1985. Farve.

Ordet ran betyder på japansk krig, men den oprindelige betydning, fra kinesisk, er kaos. I titlen på Akira Kurosawas film bliver det brugt i begge betydninger. Den japanske instruktør har skabt dette filmiske drama efter William Shakespeares tragedie King Lear og henlagt sin gendigtning til Japans feudale middelalder. 

Den aldrende krigsherre Hidetora hersker over tre borge efter hele sit liv sejrrigt at have nedkæmpet rivaler og fjender. Da han begynder at føle alderen indhente sig, beslutter han sig for at dele sit rige mellem sine tre sønner, men dog overlade magten til den ældste. Ingen af sønnerne er tilfredse med faderens beslutning, og de indleder en indædt og ødelæggende kamp for at få det totale herredømme. En kamp hvor snilde og bedrag spilder lige så store roller som mandsmod og råstyrke.

Akira Kurosawa (1910 – 1998) er Japans mest kendte filminstruktør, og en af verdens bedste. Hans mest kendte film er nok De syv samuraier fra 1954, men Ran betragtes også som et af filmskaberens absolutte hovedværker. Billedsiden er smuk og kraftfuld.

Varighed 160 min.
RAN600x338.jpg

 

25.02.2018: De nøgne træer 

Morten Henriksen, dansk- svensk spillefilm 1991. Farve

Filmen bygger på romanen: De nøgne træer af Tage Skou-Hansen. Hovedrollen som den jurastuderende Holger Mikkelsen spilles af Ole Lemmeke, som fik såvel Robert - som Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle

Holger tilsluttes en sabotagegruppe, der i 1943 opererer mod den tyske besættelsesmagt omkring Århus. Han sætter sig selv i et dilemma, da han forelsker sig i Gerda, der er gift med sabotagegruppens leder Christian. Kærlighedsforholdet er baseret på evig dårlig samvittighed og får konsekvenser for gruppens arbejde. Samtidigt fortælles om digterspiren Keld, der går ind i modstandsbevægelsen efter en ulykkelig kærlighedsaffære og mister livet under en mislykket sabotageaktion. 

De nøgne træer stiller to former for besættelse op imod hinanden: Der er tyskernes besættelse af Danmark som filmens historiske knudepunkt, og så er der Holgers og Gerdas besættelse af hinanden. Filmen er medrivende i begge sine hovedtemaer med en række pæne skuespillerpræstationer som drivkraft.

Varighed 104 min.
DeNoegneTraeer600x320.jpg

 

 

Byens Bio, Møllegade 10, 7300 Jelling - E-mail: biografsnabela.pngbyensbio.dk - Billetbestilling