Byens Bio's Facebook
Den Jyske Sparekasse
Søndagsklassikeren 2019
 
I 2019 vises 3 filmklassikere - alle søndage kl. 15
 
29.09.19 : Mød mig på Cassiopeia
27.10.19 : Chinatown
24.11.19 : The Big Lebowski
 
Alle kan købe billet til hver enkelt film som ved køb af billetter til biografens øvrige
forestillinger. Almindelig billetpris.
 
29.09.19 : Mød mig på Cassiopeia
En af dansk films allerstørste succeser. En musical med Bodil Kjer som musikkens muse – omgivet af ypperlig scenetalent fra 1950'erne og tonerne af Kai Normann Andersen.
Amerikanske og tyske musicalfilm er forbilledet for Torben Anton Svendsens lystspil 'Mød mig på Cassiopeia', som har lånt både fra Rita Hayworth-filmen 'Fra himlen til Broadway' (1947) og Reinhold Schünzels 'Amphitryon' (1937).
Filmen er en ’backstagemusical’, bygget op omkring de mange (kærligheds)intriger ved opsætningen af en operette. Bodil Kjer er billedskøn som musikkens muse, og hun er omgivet af et ensemble af formidabelt dansk scenetalent fra 1950'erne til tonerne af Kai Normann Andersens musik og sange som ’Den allersidste dans’ og ’Musens sang’.
Torben Anton Svendsen. Danmark 1951. DCP s/h. 106 min. Dansk tale. Tilladt for alle. Med Bodil Kjer, Lily Broberg, Hans Kurt, Poul Reichhardt.
MoedMigPaaCassiopeia_640.jpg
 
 
 
27.10.19 : Chinatown
Chinatown’ var filmen, der sendte Jack Nicholson til tops i Hollywood. Et begsort kriminaldrama – og en hyldest til den eviggrønne film noir-genre – som er at finde på mange filmelskeres top 10.
Roman Polanskis ’Chinatown’ forholder sig stilsikkert til klassisk hårdkogt kriminallitteratur med Raymond Chandler og Dashiell Hammett i front samt hele film noir-traditionen – selv om den er i farver. Filmen udspiller sig i 1930’ernes Los Angeles, hvor kampen om byens vandforsyning sætter ramme for et drama om menneskelig og politisk korruption. Jack Nicholson brillerer som den arrogante privatdetektiv Jake Gittes, der bliver hyret til at skygge vandinspektøren Hollis Mulwray, men snart befinder sig midt i en langt mere kompliceret intrige end det simple utroskabsdrama, han troede, han skulle opklare.
Instruktør John Huston leverer en af sine bedste skuespilpræstationer, lige som Polanski selv har en lille cameo-rolle som modbydelig gangster. Titlen er en metafor for den snørklede og uoverskuelige intrige, Gittes farer vild i – akkurat som man må opgive at finde hoved og hale den kinesiske del af Los Angeles. Eller som Gittes’ detektivkollega siger med de berømte afsluttende ord: ”Forget it, Jake, it’s Chinatown.”
Roman Polanski. USA 1974. DCP farve. 130 min. Danske undertekster. Tilladt over 15 år.
chinatown_640.jpg
 
24.11.19 : The Big Lebowski
Med Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston, Perry Lopez. Coen-brødrenes mest elskede kultfilm har det hele: Et kuleskørt plot, kostelige karakterer og krøllet dialog. Nyd Jeff Bridges som ’The Dude’, den bowlingspillende, potrygende hippie, som tilfældigvis deler navn med rigmanden Lebowski.
”Ve vant ze money, Lebowski!”. Coen-brødrene leverer (igen-igen) en vanvittig historie fuld af sære eksistenser og elskelige idiotiske indfald. Den midaldrende hippie ’The Dude’ tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi). ’The Dude’ bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en fed, usympatisk rigmand. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Opildnet af sine to bowlingkammerater opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe. Og så har vi for alvor balladen.
 
Jeff Bridges er fremragende som det overvintrede blomsterbarn, Julianne Moore giver sig fuldt ud som nøgenmaler-furien Maude Lebowski flankeret af Philip Seymour Hoffman, John Turturro og flere andre kendte navne i små glansroller.
 
Joel Coen. USA 1998. DCP farve. 117 min. Danske undertekster. Tilladt over 11 år. Med Julianne Moore, Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi.
TheBigLebowski_640.jpg
 

Byens Bio, Møllegade 10, 7300 Jelling - E-mail: biografsnabela.pngbyensbio.dk - Billetbestilling