Byens Bio's Facebook
Den Jyske Sparekasse
 
Byens Bio Special 2018/19
 
 EKSTRA EKSTRA:
 
Byens Bio Special viser sæsonens sidste forestilling torsdag den 28.3. Som afslutning har man valgt den polske perle Cold War, en passioneret kærlighedshistorie, der udspiller sig under den kolde krig i 1950èrnes Polen, Jugoslavien og Paris. Cold War vandt prisen for bedste instruktion under filmfestivalen i Cannes. Instruktøren Pawel Pawlikowski, modtog en Oscar for sit sort-hvide mesterværk Ida i 2013
 
 
Om Byens Bio Special
Med Byens Bio Special ønsker vi at vise de film, som måske ikke er de store blockbustere, men absolut fortjener at blive vist i biografen.  Filmene er valgt ud fra det ønske, at de skal fascinere og udfordre - om det så er på det tematiske, det geografiske,  det genremæssige, det stilistiske, eller det hele på én gang! Vi ønsker at skabe en event omkring filmen, og der vil derfor som minimum være et kort oplæg til alle film.  De, der har lyst, spiser sammen i Byens café inden filmen (mødetid kl. 18:45).  Pointen er at skabe en helt speciel filmoplevelse for alle, der har lyst til at være med.
I sæsonen 2018-19 viser vi fem film som du kan læse om i denne folder.  Derudover har vi i år besluttet at vise en sjette og, indtil videre, hemmelig film i foråret. Så i bedste suspense-stil må I følge med på Byens Bio’s hjemmeside eller Facebook og afvente udfaldet. Se årets plakat her.
Hver forevisning er et selvstændigt arrangement. Byens Bio Special  er ikke en klub, og man kan frit vælge at købe billet fra gang til gang. Alle forestillinger ligger på torsdage med spilletid kl. 20. Vi tilbyder et  kickoff-tilbud til første forestilling -
Vampyr: køb en billet, og få en ekstra gratis! 
 
Priser og bestilling:
Billetpris normal: 80 kr
Billetpris studerende (med studiekort): 50 kr
Billetter købes som ved køb af billetter til biografens øvrige forestillinger og kan naturligvis reserveres/købes på forhånd via www.byensbio.dk.
Mad bedes forudbestilles senest to dage før arrangementet direkte til cafeen. Tlf. 76801990
Mail: byenscafe@byenscafe.dk
 
Vampyr, 20. september kl. 20
Instruktør: Carl Th. Dreyer, Frankrig/Tyskland, 1932
Spilletid 75 minutter
 
Byens Bio vil gerne præsentere publikum for Dreyer, og det gør vi med den første lydfilm som Dreyer laver i 1932. Vampyr er en klassisk gyserfilm, der er optaget on location, og hvor Dreyer gør brug af al sin eminente tekniske kunnen. Carl Th. Dreyer er den første store danske filminstruktør, som vinder international anerkendelse og beundring for de film, som han frembringer i første halvdel af det 20. århundrede. Hans film og metode var dengang som nu en kilde til et studie i en mesters måde at behandle billedmediet på.Navnlig hans måde at lave stramme filmkompositioner på, skæve kameravinkler, temposætning og den helt igennem unikke lyssætning, er nogle af de elementer, som Dreyer var en sand mester i, og som mange mener ikke er overgået af nogen instruktør siden.
 I filmen følger vi hovedpersonen, der via drømme føres til et nærliggende slot. På slottet udfolder gyseren sig, og den ildevarslende mystik understreges af de tågede billeder, de mange dødssymboler, de hyppige drømmesekvenser og de mange uforklarede overnaturlige fænomener.  Glæd jer til Vampyr, som her vises i en spritny, digital kopi med danske undertekster.
Vampyr.jpg
 
 
Stor som en sol, 25. oktober kl. 20
Instruktør: Kasper Kiertzner, Danmark 2018
Spilletid 84 minutter
 
Har du også abstinenser efter The Minds of 99s suveræne koncert på Jelling Musikfestival i maj? Må du også bare høre deres musik igen og igen? Så er hjælpen nær! Byens Bio Special viser den anmelderroste dokumentarfilm Stor som en sol, en titel inspireret af et nummer på The Minds’ seneste suveræne album Solkongen.  I dokumentaren følger vi tilblivelsen af pladen og kommer tæt – rigtig tæt – på bandmedlemmerne. Ikke mindst sangskriver og forsanger Niels Brandt. Brandt filosoferer over kunsten og livet; sin angst over at have succes; vi møder ham som den digtende eremit og den karismatiske frontfigur, når bandet giver koncert. Filmen er instrueret af Kasper Kiertzner, som med billed- og lydside digter med på bandets stemninger, opture og nedture, heftige beats og til tider destruktive tempo. Gaffas anmelder blev forført og gav filmen seks stjerner. ’Minds’ skal altså også opleves i biografen, på det store lærred med den fede lyd, backstage. Indtil de forhåbentlig igen optræder frontstage på festivalen.
stor_som_en_sol.jpg
 
 
Lucky, 6. december kl. 20
Instruktør: John Carrol Lynch, USA 2017
Spilletid 88 minutter
 
Lucky er filmens titel og samtidig navnet på filmens hovedperson. Lucky er en usentimental, 90-årig enspænder, som passer sine daglige rutiner i den hyggelige, amerikanske ørkenby, hvor han har boet så længe, han kan huske. Efterhånden som alle hans venner er draget til det hinsides, må selv en hårdnakket ateist som Lucky forberede sig på det uundgåelige og fundere over, hvad meningen med det hele egentlig er.
Harry Dean Stanton, som spiller Lucky, gik bort i september 2017 i en alder af 91, men på det tidspunkt havde vi endnu ikke set det sidste til den amerikanske karakterskuespiller på det store lærred. Nu kan vi endelig opleve hans afskedssalut til den filmindustri, han satte sit tydelige præg på gennem mere end seks årtier. På rollelisten optræder også David Lynch, der meget passende spiller excentrikeren Howard, som er på udkig efter sin forsvundne følgesvend, en landskildpadde opkaldt efter præsident Roosevelt! Filmens instruktør, skuespilleren John Carroll Lynch, debuterer med denne anmelderroste film.
Lucky.jpg
 
 
Foxtrot, 17. januar kl. 20
Instruktør: Samuel Maoz, Israel/Tyskland/Schweiz/Frankrig, 2017
Spilletid 113 minutter
 
Den israelske film Foxtrot er en meget original kommentar til krigens omkostninger og forvandlingen af det israelske samfund. Jonathan er israelsk soldat, der sammen med andre i sin deling, vogter en vejspærring i en mudret ørken. Det er en vejspærring, hvor kun dromedarer og en sjælden gang en bil med palæstinensiske passagerer passerer og bryder ensformigheden. Soldaterne bor i en container, der dag for dag langsomt synker længere ned i pløret. ”Vi ender med at synke” konstaterer en af  soldaterne, og det er netop en af filmens underliggende pointer. Den permanente besættelse har placeret Israel i en militært overlegen og snigende moralsk underlegen position, som truer med at undergrave landet med sin permanente betændelsestilstand. Samuel Maoz er instruktøren, i denne dybt menneskelige film, som samtidig er desperat og bidende i sin humor og er en kritik af det nye magtfuldkomne og stadig mindre sekulære Israel. Et nødvendigt, udfordrende og visuelt veloplagt stykke aktuel filmkunst, som blev belønnet med Juryens Grand Prix pris i Venedig, og som har fået flotte anmeldelser i flere medier herhjemme.  
foxtrot.jpg
 
The House That Jack Built, 28. februar kl. 20
Instruktør: Lars Von Trier, Danmark/Frankrig/Tyskland/Sverige 2018
Spilletid 155 minutter
 
Genren er seriemorderfilm. Ja, du læste rigtigt. Men The House That Jack Built er samtidig helt sin egen – i Lars von Triers vanlige perfektionistiske og virtuose filmsprog, og der er rigeligt at tage fat på af krydsreferencer gennem kunst-, historie-, filosofi-, religion- og kriminalhistorien.  Historien opleves fra Jacks point of view gennem hans beskrivelser af sin personlige tilstand, problemer og tankestrømme, gennem en tilbagevendende samtale med den ukendte Verge.
Den højt intelligente Jack fortæller i sirligt nummererede afsnit om fem af de 61 mord, han begik på 12 år i 70’ernes og 80’ernes USA. Tallet lægger den nødvendige ramme om spillets nødvendige regler. De skaber både en struktur og også en distance, der sætter anførselstegn om den onde fortælling. Det kan være nyttigt. Måske tager det toppen af indlevelsen, men det hjælper mod kvalmen at vide, at det ”blot” er fiktion.
Jack opfatter hvert mord som et stykke kunst, og jo tættere politiet kommer på Jack, desto større chancer tager han. Afsnit for afsnit bevæger han sig således mod det fuldendte værk: The House That Jack Built. Når filmen virkelig gør en forskel, er det fordi den under ingen omstændigheder bare fortæller om endnu en seriemorder.
TheHTJB.jpg 
 
BYENS BIO SPECIAL SURPRISE, 28. marts kl. 20
Surprise-filmen besluttes i løbet af sæsonen. Den kan skyldes en premiere vi ikke havde set komme, en anbefaling fra vores publikum eller noget helt tredje. Så følg med på Byens Bio’s hjemmeside eller Facebook - og afvent udfaldet.
Surprise.jpg

Byens Bio, Møllegade 10, 7300 Jelling - E-mail: biografsnabela.pngbyensbio.dk - Billetbestilling